Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Harcsafilé sült burgonyával (Airfry)

2023. március 09. - Takács Gyuláné Erzsike

Harcsafilé sült burgonyával (Airfry).

Kedvelt nálunk az afrikai harcsafilé, mivel szálkamentes, könnyű és egészséges.

Így elkészítve sütéskor sincs átható olajszag a lakásban.

harcsaszelet_airfry_sultburgonyaval_20230304.JPG

Hozzávalók: 4 adag

60 dkg afrikai harcsa (filé),

halak fűszerkeverék (vagy só, bors, kapor, pici reszelt citromhéj)

4 evőkanál zsemlemorzsa, vagy kukoricaliszt, ízlés szerint

4 evőkanál olaj a sütéshez.

 

A halat 3-4 centis csíkokra felszeleteljük.

A fűszerkeveréket még egy kis sóval elkeverjük, a szeleteket megszórjuk, kicsit állni hagyjuk.

Zsemlemorzsába, vagy kukoricalisztbe forgatjuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, 2 evőkanál olajjal megkenjük, a halszeleteket lerakjuk.

Tetejét olajjal megspricceljük vagy meglocsoljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a halat 20 percig sütjük alsó-felső sütéssel, majd megfordítjuk és készre sütjük. Sütőtől függően még kb. 10-15 perc.

Körete sült burgonya volt, amit a sütő airfry fokozatán sütöttem 35 percig.

(A csomag 1 kg volt, a maradék 40 dkg-ból finom halászlé készült.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8518068076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása