Harcsafilé sült burgonyával (Airfry).
Kedvelt nálunk az afrikai harcsafilé, mivel szálkamentes, könnyű és egészséges.
Így elkészítve sütéskor sincs átható olajszag a lakásban.
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg afrikai harcsa (filé),
halak fűszerkeverék (vagy só, bors, kapor, pici reszelt citromhéj)
4 evőkanál zsemlemorzsa, vagy kukoricaliszt, ízlés szerint
4 evőkanál olaj a sütéshez.
A halat 3-4 centis csíkokra felszeleteljük.
A fűszerkeveréket még egy kis sóval elkeverjük, a szeleteket megszórjuk, kicsit állni hagyjuk.
Zsemlemorzsába, vagy kukoricalisztbe forgatjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, 2 evőkanál olajjal megkenjük, a halszeleteket lerakjuk.
Tetejét olajjal megspricceljük vagy meglocsoljuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a halat 20 percig sütjük alsó-felső sütéssel, majd megfordítjuk és készre sütjük. Sütőtől függően még kb. 10-15 perc.
Körete sült burgonya volt, amit a sütő airfry fokozatán sütöttem 35 percig.
(A csomag 1 kg volt, a maradék 40 dkg-ból finom halászlé készült.)