Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sonkás-sajtos sertésszűz tekercsben.

2016. szeptember 01. - Takács Gyuláné Erzsike

Sonkás-sajtos sertésszűz tekercsben.

Finom, mutatós, omlós húsétel.

Ez az étel megérdemli a jobb hozzávalókat, így lesz az igazi.

sonkas-sajtos_sertesszuz_tekercs.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

60-70 dkg sertés szűzpecsenye egyben,

1 csomag feketeerdei sonka (8-10 dkg, 8 szelet), vagy 1 csomag bacon,

4 szelet csirkemellsonka, vagy gépsonka,

10 dkg zöldfűszeres krémsajt,

5 dkg reszelt sajt,

1 teáskanál só, ízlés szerint bors

2 evőkanál olaj (ha van, olivaolaj)

folpack és alufólia a sütéshez

 

A sertés szűzpecsenyét éles késsel szépen felnyitjuk úgy, hogy téglalap alakú legyen. (Vagy kérjük meg a hentest, tegye meg ezt.) Nekem 20x30 cm méretű lett.  Kicsit kézzel ellapítjuk, sózzuk, borsozzuk.  (Lehet 2 tekercsben is készíteni.)

A tepsi méretének megfelelő folpackot 2 rétegben leterítjük, és a sonka vagy bacon szeleteket ráfektetjük úgy, hogy picit egymást fedjék.

A szűzpecsenyét a sonkára tesszük, megkenjük a krémsajttal, erre kerülnek a csirkemellsonka szeletek, végül ráreszeljük a sajtot. A folpack segítségével felgöngyölítjük.  Két réteg alufóliába tesszük és megtekerjük a végeket, mint a szaloncukrot. Így rakhatjuk a tepsibe, amibe fél liter vizet öntöttünk a tekercs alá.

180 fokos sütőben 60-70 percig sütjük.

A csomagot kivesszük egy tálra, a tepsiből a vizet kiöntjük, a tepsit kimossuk, 2 evőkanál olajat öntünk bele majd a kibontott tekercset visszarakjuk még sülni 15-20 percig, míg szép piros lesz a teteje. Hagyjuk hűlni és éles késsel szeleteljük.

Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel, de ne száradjon ki.

A feketeerdei sonka különleges ízt ad ennek az ételnek, ha tehetik, ezzel készítsék.

 duplan_sonkas_tekercs2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr911669564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása