Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Leveles tésztában készült brokkoli-tojás-sonka-sajt köret.

2023. augusztus 29. - Takács Gyuláné Erzsike

Melegen és hidegen egyaránt finom étel, méltó körete a nemes sertésszűznek.

Nagyon praktikus recept. Elkészítése egyszerű.

leveles_tesztaban_keszult_brokkolis-tojasos-sonkas_koret.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag leveles tészta,

40 dkg brokkoli (helyette vegyes zöldséget is használhatunk)

10 dkg sonka,

3 db főtt tojás,

1 dl tejföl és 1 nyers tojás,

10 dkg reszelt sajt,

só, bors,

A tészta kenéséhez 1 felvert tojás.


A leveles tésztát a hűtőből kivesszük, a csomagoláson leírtak szerint kiengedjük, kitekerjük.

(Nálam a Tante Fanny a nyerő, jó minőségű, még sosem csalódtam benne.)

Azalatt a brokkolit rózsákra szedjük, kevés ételízesítős vízben 5-6 perc alatt megpároljuk, majd hideg vízbe kiszedjük. Ha kihűlt, feldaraboljuk.

A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk, félbevágjuk.

A sonkából 3 szeletet félreteszünk, a többit apróra vágjuk.

A tejfölt a tojással és a reszelt sajt nagy részével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.

A kiterített tészta szélétől kb. 5 centire egy csíkban rakjuk a 3 szelet sonkát, a brokkoli nagy részét, a kockázott sonkát, a tejfölös keveréket, erre kerül a tojás sárgájával lefelé, a maradék brokkoli, majd a tésztát rázárjuk.

A felvert tojással megkenjük a tészta tetejét. (A kiterített tészta 2 szélét is megkenem tojással, így jobban összetapad.)

A tekercset alsó-felső sütéssel 35-40 percig sütjük. A hőfokot 15 perc után mérsékeljük 180 fokra, így szebben sül. A sütés vége előtt 10 perccel rakjuk rá a maradék sajtot.

Szép aranybarnára sütjük, a sütőből kivéve 15 percig állni hagyjuk, így könnyebben szeletelhető.

Önálló ételként is szuper.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2318203363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása