Remek ebéd főételként, de hidegtál részeként is nagyon mutatós, egyszerűen elkészíthető recept.
Hozzávalók tekercsenként 4 személyre:
6 db tojás,
3-4 ek tejföl,
3 ek liszt,
fél kávéskanál ételízesítő por vagy só,
fél mokkáskanál őrölt bors.
8 szelet lapka sajt, most ementáli volt itthon, de lehet 10 dkg reszelt sajt,
8 szelet sonka (csirkemell)vagy 4 szelet pápai extra sonka.
2 szál újhagyma zöldje, vagy medvehagyma, petrezselyem, ami van otthon,
fél kaliforniai vagy kápia paprika.
1 evőkanál olaj és sütőpapír a tepsihez.
Elkészítése:
A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a paprikával, ízlés szerint újhagyma karikázott szárával, medvehagymával vagy a petrezselyemmel, ételízesítővel, borssal habosra keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük. Beleöntjük a masszát, majd előmelegített sütőben (180 fok) kb 10 percig sütjük. Ne lepődjünk meg, ha a tojás a tepsi széléig feljön.
Ha megsült, azonnal rátesszük a szeletelt sajtot, vagy rászórjuk a reszelt sajtot, majd a sonkaszeleteket ráfektetjük. A fólia segítségével hosszában feltekerjük és még 10 percig a lezárt sütőben hagyjuk.
Gyorsan dolgozzunk vele, hogy a sajt elolvadjon a tekercsben.
Ha hidegtálra készítjük, kihűtjük, pár óra elteltével szeletelhetjük. Frissen fogyasztáshoz vastagabb szeleteket vágunk.
Tipp: elkészíthetjük az adag dupláját nagy gáztepsiben sütve.