Rozmaringos, borban sült csirkecomb.
Néhány hozzávalóból izletes, finom étel. Kezdő háziasszonyoknak nagyon ajánlom.
Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb vagy 8 felsőcomb,
6-8 gerezd fokhagyma,
fél teáskanál rozmaring,
2 dl száraz fehérbor,
1 dl víz,
só, bors,
2 evőkanál olaj
A csirkecombokat megmossuk, sózzuk-borsozzuk. Forró olajban fehéredésig sütjük a húsokat, majd felöntjük a borral és hozzáadjuk a tisztított, egész fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. Lefedve, közepes lángon készre pároljuk. Amikor a bor nagy része elpárolog és a húsok is megpuhultak, tálalhatjuk is. Csak kevés szaftja marad, ha valaki másként szereti, levesalap lével vagy tejszínnel higíthatja.
Rizsköret illik hozzá.
A fokhagymás ételek rajongói ne hagyják ki ezt a fantasztikus receptet!