Vörös babos húsos egytálétel gyorsan, egyszerűen.
Igazi téli étel, laktató, finom és egyszerűen elkészíthető. Azért nem nevezném chilis babnak, mert családunk a csípős ételeket nem tolerálja, de bárki tehet hozzá, ha szereti.
Hozzávalók 3 személyre:
30 dkg darált hús,
1 közepes fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma apróra vágva,
negyed kápia paprika apró kockákra vágva,
54 dkg konzerv vörös bab (bonduelle),
34 dkg konzerv kukorica (bonduelle),
1 közepes üveg paradicsomszósz (195 g)
1 kiskanál só, bors, pirospaprika, oregánó, bazsalikom, (most provance-i fűszerkeveréket használtam)
2 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír.
Ízlés szerint chili paprika.
A hagymát apró kockára vágva a felhevített zsíron vagy olajon pár percig pároljuk (én ekkor sózom, mert a hagyma hamarabb szétesik), rátesszük a kápia paprikát, 5 perc múlva a fokhagymát. Amikor a fokhagyma illatát már érezzük, a darált hús következik, amit fehéredésig piritunk.
10 perc múlva 1 teáskanál pirospaprikát, a fűszereket és a paradicsompürét adjuk hozzá, amit kb. 1 dl vízzel öntünk fel.
Gyakran kevergetjük. (1 pici chili paprikát magjától megfosztva 10 percig hagytam benne, így kellemes íze lett, de nem volt bántó, aztán kivettem.)
A konzerv vörös babot és kukoricát szűrőn lecsöpögtetjük és a húshoz adjuk, átkeverve még 10 percig lassú tűzön együtt főzzük készre.
Remek egytálétel.