Minden háziasszony töri a fejét, hogy valami újat is beiktasson a jól bevált receptek közé.
Ezért most nem csak egy desszerttel, de sok ötlettel is kívánok a kedves olvasóknak kellemes húsvéti ünnepeket.
Eperálom desszert.
Ha könnyű, finom desszertet kívánnak, ez a legjobb alkalom az elkészítésre. Öröm látni a piacon a sok gyönyörű eperszemet, rengeteg recept is található, de ez a legegyszerűbb, saját recept. Még a tálalás előtt lefotóztam, mert nagyon hamar elfogyott.
Hozzávalók:
2 csomag piskótatallér (25 dkg),
1 csomag epres tortakrémpor,
4 dl tej,
1 csomag vaniliás cukor,
1 evőkanál cukor,
2 dl tej,
1 mokkáskanál rumaroma,
30 dkg eper,
Ízlés szerint színes dekorcukor, csokidara a tetejére.
Az epres tortakrémport a 4 dl hideg tejjel 2-3 perc alatt krém állagúra kevertem. (Kézi habverővel kevertem és semmi cukor nem kell hozzá, nagyon egyszerű az elkészítése.)
Az eperszemeket megmosom, a szebbik felét félreteszem a tetejére, másik felét felszeletelem.
Egy 20x25 cm-es tál aljára lerakok egy sor piskótatallért. A közökbe szórok összemorzsolt, darabokra tört tallérokat.
A 2 dl tejet megmelegítem, adok hozzá 1 tasak vaniliás cukrot és 1 evőkanál cukrot, majd hozzáöntök 1 mokkáskanál rumaromát. A felével megöntözöm a piskótát.
Ráteszem az epres krém felét, valamint a szeletelt eperdarabokat.
Újabb sor piskótatallér következik, amit a tej másik felével megöntözök, és krém kerül rá.
A tetejét színes cukorral, csokidarával, esetleg kakaóporral megszórom és alufóliával letakarva a hűtőbe rakom.
Legalább 1 nappal előbb készítsük el, hogy az ízek jól összeérjenek.
Másnap tegyük rá a megmaradt szép eperszemeket.
Nagyon finom, hamar elfogy, mindenki kedvence, a gyerekek is örömmel vesznek részt a készítésében.
Húsvéti ajánlat
http://batornyul.blog.hu/2014/09/29/mimoza_salata_213
http://batornyul.blog.hu/2017/03/30/kulonleges_rakott_csirkemell
http://batornyul.blog.hu/2017/02/16/csirketekercs_gazdagon_toltve
http://batornyul.blog.hu/2016/11/17/csirkemell_uj_kontosben_kocos_burgonyaval
http://batornyul.blog.hu/2016/11/10/toltott_hustekercs_sajat_bator_nyul_recept
http://batornyul.blog.hu/2016/12/08/soros-rozmaringos_csirkemell
http://batornyul.blog.hu/2016/09/01/sonkas-sajtos_sertesszuz_tekercsben
http://batornyul.blog.hu/2016/05/27/afonyas_torta_bator_nyul_modra