Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Palacsintafánk sajttal, sonkával töltve, bátor nyúl konyhájából.

2022. december 10. - Takács Gyuláné Erzsike

 

Palacsintafánk sajttal, sonkával töltve bátor nyúl konyhájából.

Könnyen elkészíthető, laktató étel. Kevés hozzávalóból igazán finomat alkothatunk. Akár főételként, vagy leves mellé kínáljuk.

palacsintafank_sajttal_sonkaval_toltve_20221210.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 bögre tej, (2,5 dl)

1 bögre liszt (fele rétes, fele finom),

2 nagyobb tojás,

fél teáskanál cukor,

csipet só,

csipetnyi szódabikarbóna,

 

8 vékony szeletke füstölt sonka, tarja vagy comb (vagy nagyobb szelet felezve),

reszelt trappista sajt 6-8 dkg,

 

fél liter olaj a sütéshez.

 

A tejet felmelegítjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet, majd egyenként a tojásokat. Kicsit állni hagyjuk.

A masszából olajba mártott evőkanállal 6 kis adagot közepesen forró olajba teszünk, többször átfordítjuk, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön. Sütés közben a fánk nőni fog.

(Tipp: az evőkanalat a masszával a tál szélén húzzuk végig, így nem csöpög le a keverék)

Papírtörlőre szedjük.

Ebből az adagból 30 fánkocska lett, ezért egy részét még melegen megszórjuk reszelt sajttal, majd füstölt sonkával vagy tarjával kettőt összerakva tálaljuk.

Az üres fánkok lekvárral, vagy sajtkrémmel is kenhetők, úgy is nagyon finom.

Különlegesen finom akár főételként, akár leves mellé.

Hidegen is kiváló.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3717999038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása