Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Fenséges csirkecombok párolt zöldség és rizs körettel bátor nyúl konyhájából

2024. május 25. - Takács Gyuláné Erzsike

Fenséges csirkecombok párolt zöldség és rizs körettel bátor nyúl módra.

fenseges_csirkecombok_parolt_zoldseg_es_rizs_korettel_20240525.JPG

A csirke nyáron is elviseli a bundát, de különlegesen finom így elkészítve.

Hozzávalók: 4 adag

8 csirke felső comb vagy 4 egész comb, (nálunk a felső comb a kedveltebb)

só, bors ízlés szerint,

2,5 dl író (vagy kefir),

 

20 dkg liszt, (most 2 evőkanál teljes kiőrlésü liszt és 6 kanál finomliszt volt )

1 mokkáskanál fokhagymapor, vagy1 gerezd reszelt fokhagyma,

1 teáskanál pirospaprika, pici erős paprika vagy chili is mehet hozzá,

1 teáskanál só,

fél mokkáskanál őrölt bors,

 

 

4 dl olaj a sütéshez.

 

Kicsit meglepő lehet, hogy író kell hozzá, de így az igazi. Ha csak tejet használunk az is megfelelő.

Irót így készíthetünk házilag:
2,5 dl zsíros tejhez adunk 1 evőkanál citromlevet vagy ecetet, elkeverjük, állni hagyjuk kb. 10 percig. (Én citromlevet használtam.)

Alternatív megoldást nyújthat a kefir használata, majdnem ugyanolyan íze van.

 

A csirkecombokat a a csont mellett bevágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy éjszakán át az íróban állni hagyjuk.

 

Másnap a combokat a pácból kivéve a fűszeres lisztben alaposan átforgatjuk, mindenhol bőven érje a liszt.

 

Olajat forrósítunk, és adagonként mindkét oldalon kb. 10 perc alatt megsütjük őket. Kétszer forgassuk, hogy alaposan átsüljön. A bőr így ropogós lesz, belül pedig omlós a hús.

Jénai tálba, papírtörlőre szedjük, így semmi olaj nem marad rajta.

 

 

Párolt zöldséget és jázmin rizst készítettem hozzá. Burgonyakörettel és más salátával is remek.

Az alapreceptért nagy köszönet Gordon Ramsaynek, bár Ő a nálunk kevésbé ismert angol zellerből készített savanyúsággal tálalta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr218413385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása