Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Zsenge tökből készült remek egytálétel.

2023. május 26. - Takács Gyuláné Erzsike

Már kapható a zöldséges boltban a zsenge tök, kaporral. Nem főzelék, hanem ilyen pompás egytálétel készült a konyhámban. Gyorsan elkészül. Saját recept.

zsenge_tokbol_egytaletel_20230526.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

50 dkg zsenge gyalult tök kaporral,

10 dkg csabai lángolt kolbász,

1 közepes fej vöröshagyma,

1 paradicsom,

1 evőkanál kacsazsír,

só, őrölt tarka bors,

fél bögre kuszkusz,

1 bögre víz (2,5 dl).

 

A gyalult tököt felvágom 3-4 cm-es darabokra és enyhén megsózom. Több só nem kerül az ételbe.

A kacsazsíron a felkarikázott kolbászt pár perc alatt megsütöm, tányérra kiszedem.

A tisztított vöröshagymát félfőre szeletelem és a zsírban 4-5 percig párolom.

Hozzáadom a tököt, az apróra vágott kaprot, és a lángot mérsékelve párolom tovább. Megszórom frissen őrölt tarka borssal. A paradicsomot 10 perc múlva teszem rá, így puhítom készre.

 

A bögre vizet felforralom, beleteszem a fél bögre kuszkuszt, amikor felforrt, egyszer megkeverem, majd a lángot lezárva fedő alatt 5-6 perc múlva kész a köret.

 

Ugye, milyen egyszerű, mégis laktató ebéd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7118132932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása