Halászlé afrikai harcsából gyufatésztával.
Remek és könnyű étel, garantáltan szálkamentes, a gyerekek is imádni fogják.
Aki eddig a szálka miatt mellőzte a halászlét, feltétlenül próbálja ki ezt a receptet.
Hozzávalók: 4 adag
40 dkg afrikai harcsa (filé),
1 közepes vöröshagyma,
1 közepes paprika,
1 paradicsom,
1 teáskanál só,
2 késhegynyi bors,
2 teáskanál fűszerpaprika,
2 evőkanál olaj vagy zsír,
2 halászlé kocka,
másfél-két liter víz.
20 dkg gyufatészta.
A halat megmossuk, felkockázzuk. (Mindig 3 szelet harcsát veszek, ami kb. 1,2 kg, a vékony részekből készül a halászlé, a nagyobb szeleteket sokféle módon készítem, recepteket a www.batornyul.blog.hu oldalamon találtok.)
A hagymát apróra vágjuk, a paprikát, paradicsomot is feldaraboljuk, és elkezdjük pirítani a zsíron vagy olajon. Amikor már üveges a hagyma, rátesszük a pirospaprikát, 2 dl hideg vizet adjunk hozzá, ettől hamar szétfő a hagyma. Fűszerezzük és kb. 20 percig főzzük a halászlé kockákkal együtt.
Hozzáadjuk a harcsát, aminek 20 perc főzési idő elegendő.
A tésztát kifőzzük, annak a főzővizéből is adtam hozzá 3 merőkanálnyit, mert ez még selymesebbé tette az ételt. A tésztát külön tálaljuk.