Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Halászlé afrikai harcsából, gyufatésztával.

2023. április 03. - Takács Gyuláné Erzsike

Halászlé afrikai harcsából gyufatésztával.

Remek és könnyű étel, garantáltan szálkamentes, a gyerekek is imádni fogják.

Aki eddig a szálka miatt mellőzte a halászlét, feltétlenül próbálja ki ezt a receptet.

halaszle_afrikai_harcsabol_gyufatesztaval_20230303.JPG

Hozzávalók: 4 adag

40 dkg afrikai harcsa (filé),

1 közepes vöröshagyma,

1 közepes paprika,

1 paradicsom,

1 teáskanál só,

2 késhegynyi bors,

2 teáskanál fűszerpaprika,

2 evőkanál olaj vagy zsír,

2 halászlé kocka,

másfél-két liter víz.

 

20 dkg gyufatészta.

 

A halat megmossuk, felkockázzuk. (Mindig 3 szelet harcsát veszek, ami kb. 1,2 kg, a vékony részekből készül a halászlé, a nagyobb szeleteket sokféle módon készítem, recepteket a www.batornyul.blog.hu oldalamon találtok.)

A hagymát apróra vágjuk, a paprikát, paradicsomot is feldaraboljuk, és elkezdjük pirítani a zsíron vagy olajon. Amikor már üveges a hagyma, rátesszük a pirospaprikát, 2 dl hideg vizet adjunk hozzá, ettől hamar szétfő a hagyma. Fűszerezzük és kb. 20 percig főzzük a halászlé kockákkal együtt.

Hozzáadjuk a harcsát, aminek 20 perc főzési idő elegendő.

 

A tésztát kifőzzük, annak a főzővizéből is adtam hozzá 3 merőkanálnyit, mert ez még selymesebbé tette az ételt. A tésztát külön tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4718093178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása