Könnyen elkészíthető, igazi finom saláta. Önállóan is pompás, gazdagíthatjuk még sonkával, sajttal, főtt tojással, de húsok mellé is kinálhatjuk.
Hozzávalók 3 személyre:
3 nagyobb szem paradicsom,
1 közepes fej salotta vagy lilahagyma,
1 érett avokádó,
só, frissen őrölt bors,
bazsalikoom,
1 evőkanál balzsamecet,
1 evőkanál citromlé
kevés olivaolaj.
A paradicsomokat félbevágjuk, majd kb. fél centiméteresre szeleteljük.
A salotta vagy lilahagymát felkarikázzuk, enyhén megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.
Az avokádót kettévágjuk, a magját kivesszük, citromlével meglocsoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
A tálon először a paradicsomszeleteket helyezzük el, bazsalikommal megszórjuk, erre kerül a lilahagyma. Meglocsoljuk az olivaolajjal, balzsamecettel, majd őrölt borsot teszünk rá.
Az avokádó és paradicsomszeleteket felváltva lerakjuk, közé kerül a hagyma.
Gazdagíthatjuk sonkával, főtt tojáskarikákkal, ezzel már tartalmas, de mégis könnyű ebéd vagy vacsora.