Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Avokádós paradicsomsaláta.

2023. augusztus 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Könnyen elkészíthető, igazi finom saláta. Önállóan is pompás, gazdagíthatjuk még sonkával, sajttal, főtt tojással, de húsok mellé is kinálhatjuk.

avokados_paradicsomsalata.JPG

Hozzávalók 3 személyre:

3 nagyobb szem paradicsom,

1 közepes fej salotta vagy lilahagyma,

1 érett avokádó,

só, frissen őrölt bors,

bazsalikoom,

1 evőkanál balzsamecet,

1 evőkanál citromlé

kevés olivaolaj.


A paradicsomokat félbevágjuk, majd kb. fél centiméteresre szeleteljük.

A salotta vagy lilahagymát felkarikázzuk, enyhén megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.

Az avokádót kettévágjuk, a magját kivesszük, citromlével meglocsoljuk és vékony szeletekre vágjuk.

A tálon először a paradicsomszeleteket helyezzük el, bazsalikommal megszórjuk, erre kerül a lilahagyma. Meglocsoljuk az olivaolajjal, balzsamecettel, majd őrölt borsot teszünk rá.

Az avokádó és paradicsomszeleteket felváltva lerakjuk, közé kerül a hagyma.

Gazdagíthatjuk sonkával, főtt tojáskarikákkal, ezzel már tartalmas, de mégis könnyű ebéd vagy vacsora.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3218194797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása