Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Török vöröslencse leves.

2023. július 04. - Takács Gyuláné Erzsike

Ez a leves a „különlegesen finom” jelzőt kapta. Elkészítése könnyű, próbáljátok ki Ti is, a végeredmény mindenkit meggyőz majd. Szerintem a gyerekek is kedvelni fogják.

torok_voros_lencse_leves_20230704.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg vörös lencse,

2 db sárgarépa,

2 szál angol zeller

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

1 nagyobb paradicsom,

1,5 liter zöldség alaplé,

ízlés szerint só, bors, 1 teáskanál füstölt ízű pirospaprika,

ízlés szerint oregánó és kömény,

1 evőkanál citromlé,

friss petrezselyemzöld,

2 evőkanál olaj.

A hagymát, fokhagymát, szárzellert és sárgarépát tisztítás után kockákra vágjuk.

A zöldségeket egy edényben az olajon megpirítjuk, én ekkor sózom.

A paradicsomot felkockázzuk, a vörös lencsét hideg vízzel átöblítjük. (A vörös lencse nagy előnye, hogy előáztatni nem kell.)

A zöldségekhez rakva, a felforralt alaplével felöntjü, fűszerezzük, és 30 percig főzzük.

Az oregánót, színes borsot és a köményt teatojásba tettem, lestyánlevelet is adtam hozzá.

Mikor elkészült, botmixerrel pürésítjük, citromlével ízesítjük.

Tálaláskor petrezselyemzölddel meghintjük, leves gyöngyöt is adhatunk hozzá.

Az eredeti recept ír egy evőkanál görög joghurtot a tetejére, de azt nem mindenki fogyaszthatja, így ez a változat a nyerő.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2118159840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása