Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Izes csirketál színes körettel

2015. augusztus 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Ízes csirketál színes körettel.

Ünnepi ebéd a kétféle hús a vegyes nyári körettel.

csirketal.JPG

csirketal3.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirkemell filé

A csirkemellfiléket felszeleteljük, majd kétféle pácot készítünk, beleforgatjuk, és hűtőben állni hagyjuk a szeleteket legalább 2 órát.

(Be lehet pácolni előző este is, omlósabb lesz a hús.)

A nagyobb szeleteket  (50 dkg) az alábbi fűszeres pácba rakjuk:  1-1 mokkáskanál fokhagymapor, kakukkfű, oregánó, rozmaring, bazsalikom, só, őrölt bors, 4 evőkanál olivaolaj.

A kisebb szeleteket 1 ek. olivaolaj, 1 ek. paprikakrém (piros arany és saját készítésü krém), és fél evőkanál barbecue fűszerbe tesszük. Ez szép piros mázt ad a csirkének.

A fűszeres mellszeleteket hideg serpenyőben kezdjük sütni, majd amikor legalább félig kifehéredett (kb. 5 perc) akkor fordítjuk meg és sütjük a másik oldalt is.

Semmi plusz zsiradék nem kell hozzá.

A mázas mellszeleteket forró serpenyőben kezdjük sütni, majd amikor legalább félig kifehéredett (kb. 3-4 perc) akkor fordítjuk meg és sütjük a másik oldalt is.

Ehhez sem adunk plusz zsiradékot, de figyeljünk oda, forgassuk, hogy szépen piruljon.

A körethez:

1 kg krumpli

A krumplit megtisztítjuk, hosszúkás szeletekre vágjuk, sós vízben megfőzzük.

A sült paprikához egy piros kaliforniai vagy kápia paprikát és egy fehér vagy sárga paprikát felcsikozunk és két evőkanál olajon gyakran forgatva megsütjük. sózzuk, borsozzuk. 10 perc alatt kész.

A krémes kukoricához:

1 kis doboz konzerv kukorica levét leöntjük, 1 dl tejjel 7 perc alatt megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadunk 1 tömlős krémsajtot (10 dkg natúr vagy tejszínes). Apróra vágott snidlinget keverünk bele. Ha túl híg lenne, egy evőkanál keményítővel sűrítjük, ha túl sűrű, akkor még egy pici tejet vagy tejszínt keverünk bele.

Az állag a krémsajttól függ.

A rakott paradicsomhoz:

40 dkg paradicsom, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt sajt, 5 evőkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 8 levél bazsalikom, só, bors.

A paradicsomot felszeleteljük és a felét egy kivajazott közepes méretű tűzálló tál aljára rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a karikára vágott lilahagymát és az aprított fokhagymát rászórjuk. A zsemlemorzsát, reszelt sajtot, olajat, apróra vágott petrezselyemzöldet és bazsalikomlevelet összekeverjük, és a paradicsomra simítjuk. Befedjük a megmaradt paradicsomszeletekkel és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr787685986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása