Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Hústekercs tejszínes paradicsomos mártással

2016. május 05. - Takács Gyuláné Erzsike

Hústekercs tejszínes paradicsomos mártással.

Gyorsan elkészíthető, finom étel, a tekercsek nem száradnak ki, mintha csak göngyöltnek készítenénk. Vendégvárásra is alkalmas, akkor az adagot a vendégek számához igazítsuk.

hustekercs_tejszines_paradicsommartassal.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet karajfilé (kb. 80 dkg),

8 szelet sonka,

paprikás szalámi (ez akkora szelet volt, mint a sonka), ha kisebb , 4 szelet

karajonként

(most feketeerdei sonkát használtam, mert ízesebb, akkor nem kell a szalámi)

10 dkg krémsajt, vagy saját készítésű sajtkrém

pár csik kaliforniai paprika a szeletek közepére

só, bors

4 evőkanál olaj

 

A mártáshoz:

2 dl tejszin,

2 kis doboz paradicsompűré vagy 2 dl paradicsomlé,

1 evőkanál ajvár, (paprikakrém)

2 gerezd fokhagyma,

só, bors, pici pirospaprika

bazsalikom csipetnyi

 

A karajszeleteket a szélein 2-3 helyen bevagdossuk és kiklopfoljuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a húsra a sonkaszeletet, a szalámit, majd a sajtkrémet a szeletek közepére.

Hústűvel mindkét végéről megtűzzük a tekercseket és forró olajon oldalanként 3-3 perc alatt megpirítjuk.

Tepsibe rakjuk, az olajat, amiben sült, szintén aláöntjük.

A mártáshoz valókat összekeverjük, a húsra locsoljuk és fólia vagy fedő alatt 35 percig sütjük.

A hús omlós lesz, az ajvár és a bazsalikom különleges ízt ad az ételnek.

Körete nokedli, rizs vagy tészta.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr18689318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása