Igazán jó szívvel ajánlom ezt a csupa zöldség receptet. Most minden frissen kapható hozzá.
Hozzávalók: 4 személyre
1 padlizsán,
2 nagy kaliforniai, vagy 4 kápia paprika (45 dkg volt),
2 gerezd fokhagyma,
3 paradicsom,
ízlés szerint só, őrölt bors,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál mézes almaecet,
1 csokor zöldpetrezselyem,
2 evőkanál olivaolaj.
A paprikákat és a padlizsánt 200 fokos sütőben megsütjük 40 perc alatt. Félidőben forgassuk meg.
A paprikákat tegyük egy tálba, alufóliával körben takarjuk be, így dunsztoljuk, míg kihűl. Ekkor a héját könnyen lehúzhatjuk, majd a csumát kivesszük és apróra vágjuk.
A padlizsán héját lehúzzuk és apróra daraboljuk.
A paradicsomok közepén kereszt alakú vágást ejtünk, 4 percig forró vízben hagyjuk, majd azonnal hideg vízbe rakjuk. Héjukat lehúzzuk, felkockázzuk.
A fokhagymát finomra vágjuk, az olajban átpirítjuk, a paradicsommal lekvár sűrűségüre főzzük.
Ekkor adjuk hozzá a padlizsánt, paprikát, apróra vágott zöldpetrezselymet, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ízesítjük ecettel és cukorral..
(A javasolt erős paprika helyett kevés chiliport tegyünk bele.)
Ha kihűlt, pirítós kenyérre kenve, vagy sültek mellé tálaljuk.