Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Avokádós paradicsomos hússaláta.

2023. július 26. - Takács Gyuláné Erzsike

Pompás, finom saláta, ami gyorsan elkészül. Könnyű ebéd vagy vacsora, a hozzávalókat kedvünk szerint változtathatjuk.

avokados_paradicsomos_hussalata.JPG

HOZZÁVALÓK: 2-3 személyre

30 dkg főtt vagy sült hús,

1 közepes paradicsom,

1 szál újhagyma,

1 dl majonéz

2 dl tejföl,

1 teáskanál torma,

csipetnyi só,

1 avokádó,

fél citrom,

frissen őrölt tarka bors.

 

Bőven maradt főtt hús a csirkehúslevesből, így jött az ötlet ehhez a remek salátához.

A majonézt összekeverem a tejföllel, porcukorral, csipet sóval.

Beleteszem az apróra vágott főtt húst, a paradicsomkockákat.

Az avokádót kettévágom, héjából kiveszem, citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg.

4 szeletet félrerakok a díszítéshez, a többit felaprítom és a keverékbe rakom. Az újhagymát felkarikázom, egynek a középső részét félreteszem a díszítéshez.

 

Középre kerül az újhagyma szár, köré az avokádó, paradicsom, újhagyma, majd az egészet frissen őrölt tarka borssal megszórom.

 

Bármilyen hidegtál részeként adhatjuk, de önállóan is kiváló.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7818179689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása