Pompás, finom saláta, ami gyorsan elkészül. Könnyű ebéd vagy vacsora, a hozzávalókat kedvünk szerint változtathatjuk.
HOZZÁVALÓK: 2-3 személyre
30 dkg főtt vagy sült hús,
1 közepes paradicsom,
1 szál újhagyma,
1 dl majonéz
2 dl tejföl,
1 teáskanál torma,
csipetnyi só,
1 avokádó,
fél citrom,
frissen őrölt tarka bors.
Bőven maradt főtt hús a csirkehúslevesből, így jött az ötlet ehhez a remek salátához.
A majonézt összekeverem a tejföllel, porcukorral, csipet sóval.
Beleteszem az apróra vágott főtt húst, a paradicsomkockákat.
Az avokádót kettévágom, héjából kiveszem, citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg.
4 szeletet félrerakok a díszítéshez, a többit felaprítom és a keverékbe rakom. Az újhagymát felkarikázom, egynek a középső részét félreteszem a díszítéshez.
Középre kerül az újhagyma szár, köré az avokádó, paradicsom, újhagyma, majd az egészet frissen őrölt tarka borssal megszórom.
Bármilyen hidegtál részeként adhatjuk, de önállóan is kiváló.