Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Pulykamell cukkini, karfiol, sárgarépa körettel két változatban.

2024. február 13. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulykamell cukkini, karfiol, répa körettel, két változatban.

pulykamell_cukkini_karfiol_repa_korettel.JPG

 

Hihetetlenül könnyű, finom, egészséges étel. Szükségünk van a sokféle zöldségre.

Más zöldségekkel is kipróbálhatják.

 

Hozzávalók 3 személyre:

 

45 dkg pulykamell filé (ilyen kiszerelésben kapható),

1 teáskanál só,

ízlés szerint bors, (frissen őrölt tarkabors a legjobb)

5 dkg vaj,

2 evőkanál olaj

 

A körethez:

1 zsenge cukkini 30 dkg

2 nagyobb sárgarépa (vagy 1 csomag új répa),

50 dkg karfiol tisztán mérve,

 

2 tojás,

2-3 kanál tejföl

1 csokor petrezselyemzöld

só, bors.

 

A pulykamellfilét felszeleteljük. Folpack alatt enyhén kiverjük, hogy mindenhol egyenletes legyen. Sózzuk, borsozzuk.

A vajat és az olajat felforrósítjuk és a szeleteket mindkét oldalon 3-4 perc alatt átsütjük.

A serpenyőbe tegyünk 2 dl forró vízet vagy alaplét, hogy a finom pörzsanayagot feloldja, ez kerül a tepsi aljára, a hús sütéséből maradt ízes szafttal.

A cukkinit héjastól 10 cm-es hasábokra vágjuk, a sárgarépát hasonló méretűre szabjuk.

A karfiolrózsákat megmossuk, felezzük. Nem pároljuk!

 

A tepsibe szépen elrendezzük a zöldségeket, rárakjuk a pulykamell szeleteket.

Alufóliával letakarjuk, 45 percig sütjük, majd a húst átrakjuk a tepsi egyik oldalára.

 

A petrezselyemzöldet felszeleteljük, a tojással elkevert tejfőlhőz adjuk, sózzuk, borsozzuk.

 

A zöldségek 2/3 részére öntjük és már alufólia nélkül addig sütjük, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik, kb. 10-15 perc.

Remek köret, mert változatosságot visz az étkezésünkbe, aki szeretné natúr köretet kap a húshoz, a tojásos rész laktatóbb.

 

Ha a zöldségből kimarad, felaprítva finom leves készülhet belőle paprika, hagyma, fokhagyma hozzáadásával.

Hihetetlenül könnyű, finom, egészséges étel. Szükségünk van a sokféle zöldségre.

Más zöldségekkel is kipróbálhatják.

 

Hozzávalók 3 személyre:

 

45 dkg pulykamell filé (ilyen kiszerelésben kapható),

1 teáskanál só,

ízlés szerint bors, (frissen őrölt tarkabors a legjobb)

5 dkg vaj,

2 evőkanál olaj

 

A körethez:

1 zsenge cukkini 30 dkg

2 nagyobb sárgarépa (vagy 1 csomag új répa),

50 dkg karfiol tisztán mérve,

 

2 tojás,

2-3 kanál tejföl

1 csokor petrezselyemzöld

só, bors.

 

 

A pulykamellfilét felszeleteljük. Folpack alatt enyhén kiverjük, hogy mindenhol egyenletes legyen. Sózzuk, borsozzuk.

 

A vajat és az olajat felforrósítjuk és a szeleteket mindkét oldalon 3-4 perc alatt átsütjük.

 

A serpenyőbe tegyünk 2 dl forró vízet vagy alaplét, hogy a finom pörzsanayagot feloldja, ez kerül a tepsi aljára, a hús sütéséből maradt ízes szafttal.

 

A cukkinit héjastól 10 cm-es hasábokra vágjuk, a sárgarépát hasonló méretűre szabjuk.

A karfiolrózsákat megmossuk, felezzük. Nem pároljuk!

 

A tepsibe szépen elrendezzük a zöldségeket, rárakjuk a pulykamell szeleteket.

Alufóliával letakarjuk, 45 percig sütjük, majd a húst átrakjuk a tepsi egyik oldalára.

 

A petrezselyemzöldet felszeleteljük, a tojással elkevert tejfőlhőz adjuk, sózzuk, borsozzuk.

 

A zöldségek 2/3 részére öntjük és már alufólia nélkül addig sütjük, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik, kb. 10-15 perc.

Remek köret, mert változatosságot visz az étkezésünkbe, aki szeretné natúr köretet kap a húshoz, a tojásos rész laktatóbb.

 

Ha a zöldségből kimarad, felaprítva finom leves készülhet belőle paprika, hagyma, fokhagyma hozzáadásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4118325005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása