Kaptam egy csokor rozmaringot, no meg elég sok paradicsomot főztem be, így adott volt, hogy a sertéscomb ezekkel az ízekkel készüljön.
Rozmaringos sertéscomb
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb kockázva
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 ág friss rozmaring, vagy 1 mokkáskanál szárított
1 dl fehér bor
fél liter paradicsomlé, vagy 1 nagy doboz sűrített paradicsom hígítva
só, 1 teáskanál pirospaprika
Az olajon az apróra kockázott hagymát megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük és azonnal felöntjük 1 deciliter hideg vízzel. (A hideg víztől a hagyma összeesik, ezt egy nagyon régi szakácskönyvben olvastam, nekem bevált.) Amikor ismét forr, beletesszük a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, ezzel ismét pár percig keverjük, ráöntjük a paradicsomlét és a bort, beletesszük a rozmaringot és közepes tűzön egy óra alatt puhára pároljuk. Bármilyen tésztával tálalhatjuk.