Finom főzelék
Nemcsak kisgyerekes szülőknek, de érzékenyebb gyomrú felnőtteknek is jó szívvel ajánlom.
Kedves új ismerősöm ajánlotta, hogy a díszítés az legyen, ami az ételben is megtalálható. Minden jó ötletet megfogadok, így került rá a tejszín és a sárgarépa napocska.
Hozzávalók: (4 személyre)
40 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
1 szál közepes sárgarépa (kb. 15 dkg)
1 húsleveskocka
1-2 cm-es gyömbérdarab
2 dl főzőtejszín (20%-os)
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
Az alaphoz a leveskockával 8 dl vizet felforralunk, beledobjuk a fagyasztott zöldborsót, a meghámozott, reszelt vagy karikázott sárgarépát (kinek mi a gyorsabb), majd a meghámozott gyömbérdarabot egészben (ezt a főzés végén eltávolítjuk, bár meg is ehetjük).
Biztosan tudják, hogy a gyömbér nagyon egészséges, ezt a nagyiknak jegyzem meg.
Főzési idő: 30 perc. A félig kihűlt alapot a főzőtejszínnel összekevert keményítővel együtt turmixoljuk, majd pár perc alatt beforraljuk.
A tejszínből pár mokkáskanállal félretéve, a reszelt sárgarépával tálaljuk.
Feltétet bárki kedve szerint választhat hozzá.