Pulyka göngyöleg
Érdemes kipróbálni, mert könnyű és vendégvárásra is alkalmas.
(Persze akkor dupla adaggal)
Hozzávalók:
50 dkg pulyka darált hús
másfél zsemle, vagy 1 nagy szelet kenyér áztatva (tejbe vagy ételízesítős vízbe)
2 gerezd fokhagyma reszelve
fél csokor petrezselyemzöld vagy 4 szál medvehagyma
5 dkg reszelt sajt
1 tojás
1 teáskanál só, ízlés szerint bors
fél mokkáskanál curry por
1 evőkanál olaj (ha van, olivaolaj)
1 csomag szeletelt bacon (20 dkg)
A pulyka darált húst, az áztatott és kicsavart zsemlét, a fűszereket, a reszelt sajtot, a tojást összekeverjük. (Használjuk ki a medvehagyma finomságát, a fagyasztóba is elrakhatjuk.)
A közepes méretű tepsit alufóliával kibéleljük, 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk.
A tepsi méretének megfelelő folpackot 3 rétegben leterítjük, és a bacon szeleteket ráfektetjük úgy, hogy egymást fedjék.
A pulyka tölteléket a baconra rárakjuk, elsimítjuk (széleinél 2 cm-t kihagyunk) és a folpack segítségével felgöngyölítjük. Így könnyen átrakhatjuk a tepsibe.
A bacon szalonna vége kerüljön a tepsi aljára, így lesz mutatós is a sütés után.
A kikent tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 60-70 percig sütjük.
Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel.
Körete mexikói zöldséges rizs, de ez ízlés szerint változtatható.