Mindenkinek ajánlom, mert könnyű és finom.
Zöldséges finomság.
Kiváló egytálétel, finom ízekkel.
Hozzávalók:
40 dkg vegyes zöldség (mirelit, vagy sárgarépa, borsó,)
25 dkg tészta kifőzve (orsót használtam, tojás nélkülit, de bármilyen megfelel)
25 dkg túró
2 dl tejföl
1 fél fej vöröshagyma vagy lilahagyma
2 tojás
1 teáskanál só, ízlés szerint bors,
fél teáskanál kakukkfű morzsolva
1 evőkanál olaj
margarin a tepsi kikenéséhez
A zöldséget megpároljuk, (ha fagyasztott állapotú, leveskocka és 1 dl víz hozzáadásával mikróban 20 perc).
A tésztát 1 evőkanál olajjal és 1 teáskanál sóval, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A túrót a tejföllel, az apróra vágott hagymával, tojással, só, bors és kakukkfűvel
összekeverjük, a tésztát és a párolt zöldséget hozzáadjuk.
A margarinnal kikent tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Végül a túrót és a tejfölt alig érezzük, a zöldség a hangsúlyosabb.
Könnyű, akár egytálétel, vagy hús mellé köret. Bárki ízlése szerint.