Pulykahúsos kockák.
A friss bazsalikom és az oregánő különleges ízt ad az ételnek.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg főtt pulykahús (szárnytő vagy felsőcombfilé),
fél piros húsú paprika,
1 szál újhagyma,
5 levél friss bazsalikom (+ a képen látható pár levélkét a díszítéshez tegyünk félre)
só, bors, fél mokkáskanál oregánó
1 tasak jázmin rizs (1 liter húslevesben kifőzve)
3 tojás felverve,
5 dkg reszelt parmezán sajt a tetejére (más sajt is lehet)
vaj a tepsi kikenéséhez.
Az egyféléből két ételt alapján kezdődött ez a recept. Óriási húsos pulykaszárnyakat kaptam (több mint 1 kg volt), vettem hozzá 5 csirkeszárnyat és ebből készítettem egy nagy adag húslevest. A hozzávalókat mindenki ismeri, de gyömbért, lestyánt is tegyünk bele.
A főtt húst és kevés zöldséget apró kockára vágtam, majd összekevertem a húslevesben főtt tasakos jázmín rizzsel.
A bazsalikomot, újhagymát, piros paprikát vágjuk apróra, sózzuk, borsozzuk, és a felvert tojással együtt keverjük a rizses húshoz.
Közepes nagyságú, vajjal kikent tepsibe tesszük, tetejét a reszelt parmezánnal megszórjuk, majd 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Könnyű, finom egytálételt kapunk.