Csirkemell vele párolt gyümölcsökkel.
A gyümölcs nemcsak remek ízt ad, hanem így omlós is lesz a hús.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkemell filé
só,
őrölt fehérbors,
1 mokkáskanál gyömbér,
3-4 alma,
aszalt sárgabarack vagy ízlés szerint más gyümölcs (lehet akár mandarin is)
3 evőkanál olaj,
1 dl víz,
sütőfólia
A csirke vagy pulykamell filét szeletekre vágom, sóval, borssal és a gyömbérporral összekeverem és állni hagyom 10 percet. Használhatunk sültcsirke fűszersót is.
Az almákat meghámozom, félbevágom és a magházát kiveszem. Ide ültetem az aszalt sárgabarackot vagy más gyümölcsöt.
A tepsibe helyezett sütőfóliába öntöm az olajat és a vizet, egyenletesen eloszlatom, majd szépen elrendezem a húst és a gyümölcsöket.
A fóliát szorosan lezárom, majd felül hústűvel 5-6 helyen megszúrkálom.
180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre párolódik és omlós lesz a hús.
Ilyen módon pulykából és csirkecombból is készítettem már ebédet.