Csirke marengói módra.
A fehérbor, a paradicsom és a gomba nagyon illik a csirkéhez.
Hozzávalók 4 személyre:
8 csirke felsőcomb vagy 80 dkg csirkefelsőcomb filé,
1 közepes fej lilahagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 kis doboz paradicsompüré ,
kétszer annyi víz, vagy levesalaplé, mint a püré,
1 dl fehérbor,
1 kis doboz konzerv gomba,
só, bors,
1 evőkanál liszt,
4 evőkanál olaj,
petrezselyemzöld.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és a forró olajon süssük fehéredésig (3-3 perc oldalanként). Amikor kész, rakjuk a tetejére a karikára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, hintsük meg egy evőkanál liszttel.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, a bort, leves alaplét. Közepes lángon főzzük, a lábast inkább csak rázogassuk, így szép marad a hús. Adjuk hozzá a gombát. A gombának elég 15 perc főzés, ha konzervet használunk.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, kezdő háziasszonyoknak is ajánlott.
Tálaláskor petrezselyemzölddel meghintjük.
Tésztával tálaljuk.