Bátor nyúl konyhája

Sertésszelet dán fűszerezéssel.

2017. február 01. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésszelet dán fűszerezéssel.

Kaptam egy különleges fűszerkeveréket fiamtól, dániai útjáról. Szívesen osztom meg a receptet, mert más ízvilág, mint a mi sült sertésszeletünk, több fűszert tartalmaz. Nálunk is kapható külön-külön valamennyi fűszer, nem okoz tehát gondot az elkészítés. Szerintem csirkéhez és pulykához is tökéletesen illik.

sertesszelet_dan_fuszerrel.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70-80 dkg sertéscomb, vagy karajfilé szeletben,

A fűszerkeverék tartalma:

só, őrölt bors, hagyma, fokhagyma, gyömbér, koriander, zeller, pirospaprika, kömény, cayenne bors,

 

2 dl leves alaplé, (leveskockából is készíthetjük)

3 evőkanál olaj vagy zsír a hús sütéséhez.

 

A sertéscombot vagy karajfilét felszeleteljük, kiveregetjük, a fűszerkeverékkel megszórjuk és fél órát állni hagyjuk.

A szeleteket forró olajon minden oldalról szép pirosra sütjük.  Tálra szedjük, mikor minden szelet átsült, a lábasba visszarakjuk és a hús szaftjához öntjük a leves alaplét, majd közepes tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a húst. (kb. 50 perc)

Könnyű és nagyon finom ételt kaptunk.

 

Körete most a különlegesen finom tepsis krumpli volt, ami a www.batornyúl.blog.hu oldalon már megtalálható.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4712174834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.