Sertésszelet dán fűszerezéssel.
Kaptam egy különleges fűszerkeveréket fiamtól, dániai útjáról. Szívesen osztom meg a receptet, mert más ízvilág, mint a mi sült sertésszeletünk, több fűszert tartalmaz. Nálunk is kapható külön-külön valamennyi fűszer, nem okoz tehát gondot az elkészítés. Szerintem csirkéhez és pulykához is tökéletesen illik.
Hozzávalók 4 személyre:
70-80 dkg sertéscomb, vagy karajfilé szeletben,
A fűszerkeverék tartalma:
só, őrölt bors, hagyma, fokhagyma, gyömbér, koriander, zeller, pirospaprika, kömény, cayenne bors,
2 dl leves alaplé, (leveskockából is készíthetjük)
3 evőkanál olaj vagy zsír a hús sütéséhez.
A sertéscombot vagy karajfilét felszeleteljük, kiveregetjük, a fűszerkeverékkel megszórjuk és fél órát állni hagyjuk.
A szeleteket forró olajon minden oldalról szép pirosra sütjük. Tálra szedjük, mikor minden szelet átsült, a lábasba visszarakjuk és a hús szaftjához öntjük a leves alaplét, majd közepes tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a húst. (kb. 50 perc)
Könnyű és nagyon finom ételt kaptunk.
Körete most a különlegesen finom tepsis krumpli volt, ami a www.batornyúl.blog.hu oldalon már megtalálható.