Pulykamájas falatok amaránttal.
A májban található vasra szüksége van a szervezetünknek. Az amaránt pedig a Föld egyik legősibb növényei közé tartozik, a liszt helyettesítésére kiváló. A pattogatott amaránt gazdag kalciumban, magnéziumban és vasban.
Egyszerűen elkészíthető recept, ílyen formában a gyerekek kedvence is lesz. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók: 4 személyre
40 dkg pulykamáj, (2 darab),
2 zsemle,
2-3 evőkanál amaránt, (nagyon ajánlom liszt helyett, panírozásra is kiváló)
só, bors, majoránna,
petrezselyem zöldje,
csipetnyi őrölt gyömbér (segíti az emésztést),
2 tojás,
vöröshagyma és 1-2 gerezd fokhagyma reszelve,
2-3 evőkanál olaj a sütéshez
A pulykamájat a hártyáktól megtisztítjuk, és apróra vágjuk vagy elkaparjuk. (Én így tettem.)
Hozzáadjuk az áztatott és kicsavart zsemlét, vagy kenyeret, a fűszereket és a tojást.
Jól összekeverjük, ha lágy lenne, tehetünk bele egy evőkanál zsemlemorzsát.
Ha nem diétásan készítjük, reszelhetünk bele negyed vöröshagymát és 1-2 gerezd fokhagymát is.
Teflonserpenyőben felhevítjük az olajat. Az olajba mártott evőkanállal kis halmokat veszünk, amit kissé ellapítunk. Mindkét oldalán szép barnára átsütjük, papírtörlőre szedjük.
Feltétnek, de önmagában is kiváló.