Zöldborsós pörkölt bulgurral.
Itt a zöldborsó szezonja, készítsék el ezt az egyszerű, remek ételt.
Hozzávalók: 4 adag.
50 dkg apró kockára vágott hús (most sertés volt, de csirkével, pulykahússal is jó),
40 dkg zöldborsószem,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
só, ízlés szerint bors,
2 teáskanál pirospaprika,
1 leveskocka, vagy pörköltszaft kocka
2 evőkanál zsír vagy olaj.
A zsíron vagy olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a pirospaprikát, megkeverjük, és azonnal ráöntünk 2 dl hideg vizet.
Így a hagyma hamar szétmegy, csak a sűrű szaft marad.
Amikor ismét forr, rátesszük a húst, fűszerezzük, és időnként kevés forró víz hozzáadásával puhára pároljuk.
A zöldborsót vajon, kevés vízzel megpároljuk, mikróban 20 perc.
A majdnem kész húshoz adjuk a zöldborsót, jól átkeverjük és még 5 percig együtt főzzük.
Könnyű egytálétel, a bulgur kiváló hozzá.