Bátor nyúl konyhája

Sertésszűz szezámmagos bundában medvehagymás tojássalátával.

2020. április 13. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésszűz szezámmagos bundában, jázminrizzsel és tavaszi, medvehagymás tojássalátával.

A szűzpecsenye a sertés legfinomabb része, sok változatban elkészíthető. Most szezámmagos bundában sütöttem, köretként a jázminrizs remek, de a tavaszi tojássaláta kiemeli az egész étel finomságát.

serteszuz_szezammagos_bundaban_jazminrizzsel_es_tojassalataval.JPG

Hozzávalók: 3 személyre

40-50 dkg sertés szűzpecsenye,

só,

tarkabors, (íze karakteresebb, mint a feketeborsé),

3 evőkanál zsemlemorzsa,

3 evőkanál szezámmag,

olaj a sütéshez.

 

A szűzpecsenyéről a hártyákat eltávolítjuk, ferdén felszeleteljük, sózzuk, tarkaborssal megszórjuk.

A zsemlemorzsát a szezámmaggal összekeverjük, a szeleteket beleforgatjuk, majd a forró olajon minden oldalról szép pirosra sütjük.

(Húscsipesszel forgassuk, hogy ne sértsük meg a húst.)

A megpirult húst kivesszük egy papírtörlővel bélelt tálba, így pihentetjük.

 

A recept elkészíthető karajból és combszeletből is, de akkor több sütési idővel számoljunk.

 

Jázmin rizst készítettem köretként, és tavaszi tojássalátát is adtam mellé.

 

Nagyon vártam már, hogy a friss medvehagyma kapható legyen a boltokban.

Azonnal el is készítettem ezt a remek salátát.

 

Tavaszi medvehagymás tojássaláta: 3 személyre

4 tojás keményre főzve,

5 szál medvehagyma apróra vágva,

3 evőkanál tejföl,

3 evőkanál majonéz,

1 alma, hámozva, reszelve,

citromlé,

csipet bors.

 

A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, a vízbe mindig tegyünk 1 teáskanál sót, 10 perc főzés után hideg vízzel öblítsük le. Hámozás után felszeleteljük, 3 tojást felaprítunk, 1 tojást félreteszünk díszítésnek.

A medvehagymát apróra vágjuk, a többi hozzávalóval együtt a tojáshoz keverjük.

Nagyon finom tavaszi salátát kapunk, mert a medvehagyma különleges ízt ad.

Mindig teszek el megmosva, apróra vágva a fagyasztóba, így bármikor elővehető.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7815609294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.