Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Őszibarackos sertésszűz.

2024. április 01. - Takács Gyuláné Erzsike

Őszibarackos sertésszűz.

Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak biztosan ízleni fog ez az egyszerű és egészséges ebéd. Hihetetlenül egyszerű az elkészítése.

sertesszuz_oszibarackkal.JPG

Hozzávalók / 4 adag

80 dkg sertésszűz (2 db)

0.5 kg őszibarack konzerv,

 

só, frissen őrölt tarka bors ízlés szerint

 

vaj 1 evőkanál

olaj 2 evőkanál.

 

A sertésszüzeket lehártyázzuk és ferdén szép, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk.

Sózzuk, borsozzuk. Kicsit pihentetjük.

 

Addig a rizst pároljuk, mire a hús elkészül, a köret is kész.

 

A vajat és olajat felmelegítjük és a hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Tálra szedjük, amikor minden szelet kész, akkor öntjük rá az őszibarack levét. Így pároljuk készre 35 perc alatt.

 

Omlós lesz a hús és különlegesen finom az ebéd.

Párolt rizzsel és az őszibarack szeletekkel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1018368283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása