Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Fokhagymás sertéssült.

2023. augusztus 05. - Takács Gyuláné Erzsike

Egy szép darab sertéssült pompás ebéd akár hidegen salátával , akár bármilyen körettel. Most nyári fejtettbab salátával tálaltam, remek párosítás volt.

fokhagymas_sertessult.JPG

Hozzávalók 4 személy részére:

90 dkg sertéscomb vagy lapocka egyben,

3 evőkanál zsír,

só, bors,

6 gerezd fokhagyma,

2 fej vöröshagyma,

sertéssült vagy magyaros fűszerkeverék.


A sertéscombot vagy lapockát a fűszerkeverékkel megkenjük. A forró zsírban elkezdjük pirítani minden oldalát. A húst gyakran forgatjuk, hogy mindenütt szépen süljön.

A félbevágott fokhagymákat és a negyedelt vöröshagymát beletesszük. ha szükséges, kevés forró vizet öntünk alá.

Egy óra múlva kivesszük a húst, hagyjuk hűlni, majd szépen felszeleteljük.

A szeletelt húst még 10-15 percre tegyük vissza a szaftba, ízesebb lesz..

Hidegen is remek, hisz ilyenkor rengeteg friss zöldséggel fogyaszthatjuk.

Tipp: szeretek nagyobb adag húst venni, ez is 1,3 kg volt, az apró húsból leves vagy ragu készül.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1018186693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása