Egy szép darab sertéssült pompás ebéd akár hidegen salátával , akár bármilyen körettel. Most nyári fejtettbab salátával tálaltam, remek párosítás volt.
Hozzávalók 4 személy részére:
90 dkg sertéscomb vagy lapocka egyben,
3 evőkanál zsír,
só, bors,
6 gerezd fokhagyma,
2 fej vöröshagyma,
sertéssült vagy magyaros fűszerkeverék.
A sertéscombot vagy lapockát a fűszerkeverékkel megkenjük. A forró zsírban elkezdjük pirítani minden oldalát. A húst gyakran forgatjuk, hogy mindenütt szépen süljön.
A félbevágott fokhagymákat és a negyedelt vöröshagymát beletesszük. ha szükséges, kevés forró vizet öntünk alá.
Egy óra múlva kivesszük a húst, hagyjuk hűlni, majd szépen felszeleteljük.
A szeletelt húst még 10-15 percre tegyük vissza a szaftba, ízesebb lesz..
Hidegen is remek, hisz ilyenkor rengeteg friss zöldséggel fogyaszthatjuk.
Tipp: szeretek nagyobb adag húst venni, ez is 1,3 kg volt, az apró húsból leves vagy ragu készül.