Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkés sonkás, gombás falatkák baconkosárban.

2023. október 08. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkés sonkás, gombás falatkák baconkosárban.

Mindent bele kosárka, laktató, finom falatok, nagyon egyszerű elkészítéssel,

csirkes_sonkas_tojasos_falatkak_baconkosarban.JPG

Hozzávalók 3-4 személyre:

25 dkg csirkemell kocka vagy darált hús,

6 vékony szelet füstölt sonka vagy karaj (10 dkg),

2 főtt tojás,

2 szép fej gomba,

2 szál újhagyma1 vagy 1 kis fej hagyma,

2 gerezd fokhagyma,

negyed kápia paprika kockázva,

petrezselyemzöld,

só, bors,

fél-fél mokkáskanál majoránna és gyömbérpor

1 teáskanál piros paprika vagy piros arany (csemege)

4 evőkanál zabpehely (bio volt most itthon),

1 nyers tojás,

1 csomag bacon szalonna (10-12 szelet),

1 evőkanál zsír vagy olaj.

 

A csirkemellet, sonkát, gombát, a főtt tojást felaprítjuk.

A karikára vágott újhagymát vagy vöröshagymát 1 evőkanál zsíron megdinszteljük, a húsokat,

préselt fokhagymát hozzáadjuk és a fűszerekkel 10 percig pároljuk. A gomba is hozzákerül még 10 percre.

Majd a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, a nyers tojást, petrezselyemzöldet, zabpelyhet a húshoz adjuk és átkeverjük.

 

A bacont 3 részre vágjuk, a 12 muffinforma aljára és oldalára helyezzük.

 

A formákba kanalazzuk a tölteléket, ha marad pár szeletke a baconból, azt a tetejére rakjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.

 

Körete lehet majonézes zöldségsaláta, rizs, burgonya.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9518230423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása