Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sajtkrémleves fokhagymásan, tejszínnel.

2024. április 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Sajtkrémleves fokhagymásan, tejszínnel.

Nagyon egészséges leves, tele vitaminnal a sok fokhagymától. Gyorsan elkészül.

sajtkremleves_fokhagymasan_tejszinnel_20240416.JPG sajtkremleves_fokhagymasan_tejszinnel_20240416.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg reszelt sajt,

1 közepes fej vöröshagyma,

5 gerezd fokhagyma,

1 szál lestyán,

2 cm-es gyömbérdarab,

só, bors.

csipetnyi szerecsendió,

2,5 dl tejszín,

2,5 dl tej,

 

1 leveskocka és fél liter víz vagy alaplé
2 evőkanál olaj vagy vaj,

2 evőkanál liszt, rizsliszt vagy keményítő.

 

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítás után felkockázom. Nem kell túl apróra vágni, hiszen főzés után turmixoljuk.

 

A felhevített olajon dinsztelem a hagymákat 5-6 percig, az elején sózom, mert akkor könnyebben szétesik a hagyma.

Megszórom a liszttel, átforgatom, felöntöm hideg vízzel, vagy alaplével, így a rántás nem lesz csomós.

Fűszerezem borssal és szerecsendióval. Ha a folyadék, amivel felöntöm nem sós, akkor természetesen sózom is.

Ráteszem a lestyánlevelet és a tisztított gyömbérdarabot, remek ízt adnak a levesnek amellett, hogy nagyon egészségesek.

Fél óráig főzöm, majd a lestyánt és gyömbért kiveszem.

A tejszín és tej keverékével együtt pürésítem a levest.

Amikor visszateszem a tűzre, akkor adom hozzá a reszelt sajtot és állandó keverés mellett főzöm késre.

Kevés sajtot hagyhatunk a leves tetejére.

 

Tálaláskor bruscettát, levesgyöngyöt teszek a tetejére. 


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7018382539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása