Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Pikáns sertésragu krémes polentával.

2024. május 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Pikáns sertésragu krémes polentával.

pikans_sertesragu_kremes_polentaval.JPG

Könnyű, finom ebédet készítettem, a körete is nagyon egészséges, sajnos ritkán készített vagy alig ismert. Tegyék ezzel is változatosabbá étrendjüket.

Hozzávalók 3 személyre:

50 dkg sertéscomb kockázva,

1 fej vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál só,

Negyed kápia vagy kaliforniai paprika,

1 teáskanál sült hús fűszerkeverék vagy rozmaring, majoranna, curry,

1 mokkáskanál bors,

1 kis chili paprika egészben, aki szereti,

1 dl 22%-os tejszín,

3 evőkanál olaj vagy 2 evőkanál zsír.

 

A polentához: (néhol puliszkaként ismerik)

20 dkg kukoricadara,

fél liter víz,

só, vagy ételizesítő,

1 dl tejszín,

5 dkg vaj.

 

A sertéscombot egyforma darabokra vágjuk. A zsíron vagy olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, ekkor adom hozzá a sót, mert így hamarabb szétesik a hagyma.

Ráteszem az apróra vágott fokhagymát, a paprikát. Pár perc múlva hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom. A fűszerkeveréket, borsot rászórom, de folyadékot nem adok hozzá, hogy a hús kiadja a saját levét. Közepes lángon főzöm 30 percig, akkor teszek rá 1 kis chili paprikát egészben, de csak 10 percig hagyom benne, mert a család az erőset nem szereti.

Amikor a hús már puha, hozzákeverem a tejszínt, így főzöm készre.

 

Különlegesen könnyű, szaftos húsételt kapunk.

 

A polentához a vizet felforraljuk, sózzuk, vagy ételizesítőt adunk hozzá, és a kukoricadarát fokozatosan, állandó keverés mellett hozzáöntjük. Folyamatosan keverjük, akkor lesz kész, ha a massza az edény falától elválik.

Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a vajat és a tejszínt, ettől lesz krémes az állaga.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2418402703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása