Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertésszelet sörös mustáros mártásban.

2023. június 14. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésszelet sörös mustáros mártásban.

Könnyen elkészíthető különlegesen finom ételt ajánlok. Szívesen osztom meg a receptet, mert sertéskarajból, csirkemellből is készülhet.

sertesszelet_soros_mustaros_martasban.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80-90 dkg sertéscomb, vagy karajfilé (8-9 szelet),

A páchoz:

3 evőkanál olaj,

1 evőkanál mustár (nem magos),

2 nagy fej vöröshagyma,

só, őrölt bors, gyömbér,

3 dl sör.

1 mokkáskanál őrölt kömény (el is hagyható).

 

A sertéscombot vagy karajfilét vastagabb szeletekre vágjuk.

Egy tálban az olajat, a mustárt, fűszereket, a félbevágott és szeletelt hagymát elkeverjük, ráöntjük a sört és alaposan átforgatjuk.

A hússzeleteket belehelyezzük úgy, hogy mindenütt érje a pác. Folpackkal letakarva hűtőbe rakjuk egy napra.

Másnap sütőedénybe szedjük a húst, ráöntjük a pácot és a hagymaszeletekkel befedve, közepes lángon másfél óráig pároljuk. Az őrölt köményt a sütés végén tegyük az ételbe.

Az edényt inkább csak rázogassuk, ne törjük kavarással a húst.

Ha a levét elfőné, kevés forró vízzel pótoljuk. Nekem nem volt szükség folyadékpótlásra.

Végül a hússzeleteket kivéve a mártást átturmixoljuk.

 

Omlós, szaftos, nagyon finom ételt kaptunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr418146500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása