Sertésborda mustáros, mandarinos mártással.
Omlós hús, kellemesen pikáns ízekkel.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertés karajfilé vagy szűzpecsenye
10 dkg liszt
só, bors, ételízsítő,
2 evőkanál dijoni mustár (nem magos),
1 leveskocka,
2 mandarin.
2 evőkanál vaj vagy zsír.
A karajt, vagy szűzpecsenyét kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom (réteslisztet használok, ez jobban rátapad a húsra) és 2 evőkanál vajon, zsíron vagy olajon egyik oldalát megpirítom, megfordítom, majd megkenem mustárral és a másik oldalt így sütöm.
Kevés vizet felforralok a leveskockával és a húsra öntöm.
Lassú tűzön párolom tovább fél óráig, kétszer megforgatom a szeleteket, hogy a lisztes réteg ne kapjon le.
Ezt követően a szeletekre rárakom a mandaringerezdeket és még további 10-15 percig puhítom.
Rizsköret illik hozzá.