Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertésborda mustáros, mandarinos mártással.

2023. április 03. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésborda mustáros, mandarinos mártással.

Omlós hús, kellemesen pikáns ízekkel.

karaj_mustaros_mandarinos_20230328.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg sertés karajfilé vagy szűzpecsenye
10 dkg liszt

só, bors, ételízsítő,
2 evőkanál dijoni mustár (nem magos),

1 leveskocka,

2 mandarin.

2 evőkanál vaj vagy zsír.


A karajt, vagy szűzpecsenyét kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom (réteslisztet használok, ez jobban rátapad a húsra) és 2 evőkanál vajon, zsíron vagy olajon egyik oldalát megpirítom, megfordítom, majd megkenem mustárral és a másik oldalt így sütöm.

Kevés vizet felforralok a leveskockával és a húsra öntöm.

Lassú tűzön párolom tovább fél óráig, kétszer megforgatom a szeleteket, hogy a lisztes réteg ne kapjon le.

Ezt követően a szeletekre rárakom a mandaringerezdeket és még további 10-15 percig puhítom.

 

Rizsköret illik hozzá.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7918093248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása