Sertésszelet sörös mustáros mártásban.
Könnyen elkészíthető különlegesen finom ételt ajánlok. Szívesen osztom meg a receptet, mert sertéskarajból, csirkemellből is készülhet.
Hozzávalók 4 személyre:
80-90 dkg sertéscomb, vagy karajfilé (8-9 szelet),
A páchoz:
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál mustár (nem magos),
2 nagy fej vöröshagyma,
só, őrölt bors, gyömbér,
3 dl sör.
1 mokkáskanál őrölt kömény (el is hagyható).
A sertéscombot vagy karajfilét vastagabb szeletekre vágjuk.
Egy tálban az olajat, a mustárt, fűszereket, a félbevágott és szeletelt hagymát elkeverjük, ráöntjük a sört és alaposan átforgatjuk.
A hússzeleteket belehelyezzük úgy, hogy mindenütt érje a pác. Folpackkal letakarva hűtőbe rakjuk egy napra.
Másnap sütőedénybe szedjük a húst, ráöntjük a pácot és a hagymaszeletekkel befedve, közepes lángon másfél óráig pároljuk. Az őrölt köményt a sütés végén tegyük az ételbe.
Az edényt inkább csak rázogassuk, ne törjük kavarással a húst.
Ha a levét elfőné, kevés forró vízzel pótoljuk. Nekem nem volt szükség folyadékpótlásra.
Végül a hússzeleteket kivéve a mártást átturmixoljuk.
Omlós, szaftos, nagyon finom ételt kaptunk.