Most aktuális a recept, hiszen itt a szüret ideje.
Hozzávalók 4 személyre:
személyenként 1-1 kacsacomb (+ 1 mellfilé)
70 dkg szőlő (fehér-fekete vegyesen)
só, bors, majoranna
A kacsa bőrét késsel bekockázom, a csontnál mindkét oldalon bemetszem, hogy a fűszereket jól bele tudjam dörzsölni. A szőlőt kézzel összenyomom és a kacsacombokra rakom. A tálat folpackkal letakarom és hűtőbe teszem. Egy napig hagyom ebben a pácban, kétszer-háromszor átforgatom.
A sütés előtt a szőlő héját és a magokat leszedem a húsról, majd tepsibe rakom a combokat.
A mustot aláöntöm és alufóliával lefedve sütöm kb. másfél órát. Kétszer átfordítom közben. Nem kell hozzá semmilyen folyadék, mert a kacsából kisül a zsírja. Ha zsírosabb a kacsa, a zsírt kanállal leszedem, később felhasználható.
A fóliát levéve, a szaftjával locsolva pirosra sütöm a tetejét. (még fél óra kb.)
Köreteként a kifliburgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és karikára vágva a kacsa levében átsütöm. Amig a kacsa bőre pirul, a krumpli is átveszi a finom ízt.