Párolt vörös káposzta
Nagyon jó körete a kacsacombnak, sülteknek.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg piros káposzta, 1 fej lilahagyma (a sonkahagyma az igazi) 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1 alma hámozva-reszelve, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál ribizli vagy birsalma lekvár.
A káposztát meggyalulom, lesózom. Az olajat felhevítem, majd ráteszem a cukrot, amit 1-2 percig pirítok és a felezett, karikára vágott hagymát beleszórom. 2-3 percig dinsztelem, ezután adom hozzá a káposztát, az őrölt köményt, a hámozott, reszelt almát és a ribizli lekvárt, végül a vörösbort. Gyakori keverés mellett, közepes tűzön párolom puhára.