Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Mogyoródi szelet

2014. október 11. - Takács Gyuláné Erzsike

Olvastam egy mogyoródi sistergős receptet, ami nagyon megtetszett, de mivel egy elemét, a gombát kihagytam, ezért lett mogyoródi szelet. Egyébként hazabeszélek, népszerűsítem, mert ott van telkünk több, mint 30 éve.

Mogyoródi szelet (karaj vagy szűzérme)

mogyoródi szelet2.jpg

Hozzávalók:
80 dkg sertés karajfilé vagy szűzpecsenye
10 dkg liszt, 
só, bors, 

3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín, 
2 dl tejföl

2 evőkanál liszt
½ csomag petrezselyem
15 dkg trappista sajt

1  húsleveskocka

A  karajt,  vagy szűzpecsenyét kiklopfolom, sózom, borsozom, lisztbe forgatom és 2 evőkanál zsíron vagy olajon mindkét oldalát fehéredésig megpirítom (5-6 perc), a kisült szeleteket egy tányérra kiszedem, a zsiradékhoz hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, 3-4 percig pirítom.

2 dl vizet felforralok a leveskockával és a fokhagymás zsiradékra öntöm.

Amikor forr, visszateszem a hússzeleteket és lassú tűzön sütöm tovább fél óráig, kevergetem, hogy a lisztes réteg ne kapjon le.

A tejfölt, tejszínt, 5 dkg reszelt sajtot összekeverem, és a hús 2 evőkanálnyi szaftjával elkeverem, majd a húsra öntöm. Kellő sűrűség (3-4 perc) után tetejét megszórom petrezselyemmel és tálaláskor még reszelt sajttal.

Sült krumpli, krumplipüré illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr196780771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása