Egyszerű elkészíteni, könnyű és finom.
Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
8 csirke felsőcomb vagy 4 egész csirkecomb
só, bors, majoranna vagy sültcsirke fűszersó
1 kg burgonya
2 sárgarépa
1 cukkini (25-30 dkg)
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez
A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.)
A burgonyát, a sárgarépát és a hagymákat megtisztítjuk. A burgonyát hasábokra, a répát csíkokra, a hagymákat karikára vágjuk. A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk (nem hámozzuk, mert oda a vitamin) és fél centis karikákra vágjuk.
A tepsit kiolajozzuk, sorban lerakjuk a zöldségeket (burgonya, répa, cukkini, hagyma),
picit sózzuk és bőrével felfelé rátesszük a combokat.
A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig. A combokat megfordítjuk, még fólia alatt sütjük negyed órát. Végül a fóliát levéve, a combokat bőrével felfelé megpirítjuk.
Így valójában a zöldség a csirke gőzében puhul meg. A zöldségekből kimaradó részt megpárolhatjuk, ha vegetáriánus is van a családban, mártással kínáljuk.
(Nagyon finom curry-mangó szószt kaptam ajándékba, azzal isteni volt a zöldség.)
Párolt zöldséges változata: