Könnyű, gyorsan elkészül és egészséges étel.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé
1 teáskanál gyros fűszerkeverék
1 dl olaj
A salátához:
fél fej jégsaláta csíkokra vágva
fél kígyóuborka szeletelve
fél piros kaliforniai vagy kápia paprika
fél zöldpaprika szeletelve
1 fej lilahagyma (sonkahagyma) karikára vágva
1 pohár natúr kefir vagy joghurt
1 gerezd fokhagyma vagy 1 csipet fokhagyma granulátum
2 evőkanál olaj a hús sütéséhez
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és az olajjal meglocsoljuk. Jól átkeverjük és fél órát állni hagyjuk.
Ezalatt a salátához valókat külön-külön előkészítjük. A kefirt és a fokhagymát összekeverjük.
A serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a csirkemell csíkokat kis adagokban, elterítve, szép pirosra sütjük legalább 5 percig, majd megfordítjuk és így pirítjuk tovább.
Ez az adag 20 cm-es serpenyőben 4-5 sütésre lesz kész. A kiszedett húst melegen tartjuk.
A tacost (készen kapható 8 db-os csomagban) mikróban vagy sütőben megmelegítjük. Rátesszük a hús csikokat, a salátát szépen elrendezzük, majd a mártással meglocsoljuk.
Gyorsan elkészül és nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora.