Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkecombok paprikásan, vajas tarhonyarizottóval.

2024. január 14. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkecombok paprikásan vajas tarhonyarizottóval.

csirke_paprikasan_vajas_tarhonya_rizottoval_2024.JPG

Régen készítettem már paprikás csirkét, pedig szeretjük, de mivel változatosan főzök, ritkán kerül rá sor. Most egy új körettel még kellemesebb lett az ebédünk. Ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók:3 személyre

3 csirke egész comb,

1 nagy fej vöröshagyma,

negyed kápia paprika, fél paradicsom,

most egy kis üveges általam készített natúr lecsót is használtam.

só, kevés bors

 

2 evőkanál olaj vagy zsír ízlés szerint.

 

A tarhonyarizottóhoz:

20 dkg gömbölyű tarhonya,

1,2 liter leves alaplé,

zöldpetrezselyem (most szárított volt)

6-8 dkg vaj (most lurpak vajat használtam, szerintem az a legjobb)

A csirkecombokat a csont mellett bevágom, sózom, borsozom úgy, hogy a bőre alá és a csontok melletti részre is kerüljön a fűszer. Így hagyom állni kb. 20 percig.

 

A hagymát apróra vágom, majd a felforrósított zsiradékba rakom. Ekkor sózom, mert így hamarabb összeesik. Pár perc múlva teszek rá pirospaprikát, az összekeverés után azonnal 2 dl hideg vízzel felöntöm, ez segít, hogy a hagyma mielőbb puhuljon.

 

Amikor már ismét forr, belerakom a lecsót, a csirkedarabokat, így főzöm tovább.

 

Ezalatt a tarhonyarizottóhoz felteszem a vizet forrni, amihez 1 leveskockát teszek. Amikor forr, beleöntöm a tarhonyát, gyakori kevergetéssel 12-15 perc alatt készre főzöm. Leszűröm és petrezselyemzölddel ( medvehagymával is készítettem már) megszórom, végül a vajjal kikeverem.

 

Annyira lágy, krémes köretet kapunk így. Sültekhez is ajánlom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2218302555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása