Mindent bele tál
Aki gyakran és hétvégén többfélét főz, biztosan elkészíti majd.
Hozzávalók:
25 dkg csirke, pulyka, vagy sertés apró hús
25 dkg hámozott, nyers burgonya
10 dkg kolbász
1 fél fej vöröshagyma vagy lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyemzöld
5 dkg füstölt sajt
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál só, ízlés szerint bors, majoránna, fél teáskanál paprika
tetejére: 5 dkg trappista sajt
Az apróra vágott húst, a kockára vágott burgonyát, a hagymákat és a kolbászt (héját leszedve) megdaráljuk, belekeverjük a tojást, zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselymet, reszelt füstölt sajtot, (de más sajt is jó), majd fűszerezzük.
Tetejére reszeljük a trappista sajtot.
Vajjal (vagy margarinnal) kikent tálba tesszük és 180 fokos sütőben 60 percig sütjük.
Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel.
Hidegen is kiváló.