Sertésborda kukoricapehelyben.
Lisztérzékenyeknek, a könnyebb ételt szeretőknek ajánlom jó szívvel.
Hozzávalók 4 személyre:
6 nagy szelet karajfilé (lehet felezni is, kb. 70 dkg)
15-20 dkg kukorica pehelyliszt
2 tojás
só, bors
olaj a sütéshez
A karajszeleteket a szélein 2-3 helyen bevagdossuk és kiklopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd a szeleteket kukoricapehely lisztbe, tojásba és ismét a kukoricapehely lisztbe forgatjuk.
Bő, forró olajon, először fedő alatt, majd megforgatva, fedő nélkül 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük.
Nagyon könnyű így a karajszelet.
Most a körete egy számomra is új, tarhonyarizottó a’1a Kiliti módra, amit egy neves és kedves gasztroblogger képe és leírása alapján készítettem el.
Hozzávalók a tarhonyarizottóhoz:
150 g gömbölyű tarhonya
2 szál újhagyma (én most medvehagymát használtam helyette)
1 csokor petrezselyem,
1,5 liter zöldségalaplé,
só, feketebors,
10 dkg vaj
A tarhonyát bő forrásban lévő alaplében megfőzzük és leszűrjük. Tálalásnál kevés alaplében felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat és addig keverjük, míg fel nem olvad.
Nagyon kellemes köret, kérem, próbálják ki.