Csirkés, bazsalikomos penne.
A friss bazsalikom különleges ízt ad az ételnek.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell filé,
1 kis fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 sárga húsú paprika,
fél piros paprika (kaliforniai),
2 szál bazsalikom (pár levélkét a díszítéshez tegyünk félre)
1 kis doboz paradicsompüré,
só, bors,
50 dkg penne tészta,
3 evőkanál olaj.
A csirkemell filét vágjuk apróra, sózzuk, borsozzuk és az olajon süssük fehéredésig. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sárga paprikát, a zúzott fokhagymát és a kis doboz paradicsompürét. A bazsalikomleveleket tépjük apróra és 1 dl vízzel, vagy levesalaplével együtt adjuk a húshoz. A piros húsú paprikát a sütés végén adjuk hozzá.
Amíg a hús készül, a penne tésztát kifőzzük, a főzővízbe mindig tegyünk egy kávéskanál sót és 1 evőkanál olajat.
(A durum penne főzési ideje 15 perc, mire elkészül, a hús is kész lesz.)
A húst és a tésztát összekeverjük, bazsalikomlevéllel díszítjük.