Tejszines csirkemell.
A csirkét is változatosan szeretem elkészíteni. Nagyon ízletes, és gyors az elkészítés módja.
Hozzávalók: 4 adag
70-80 dkg csirkemell filé,
só és őrölt bors ízlés szerint
1 teáskanál pirospaprika
3 evőkanál rétesliszt
3 evőkanál olaj
1 dl víz
3 gerezd fokhagyma
3 dl főzőtejszín,
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikás lisztbe forgatjuk.
Egy lábasban olajon hirtelen elősütjük a húsokat (2-2 perc oldalanként), szép színe is lesz. Visszatesszük a lábasba az összes szeletet, öntünk alá kb. 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt. Lassú tűzön 30 perc alatt készre pároljuk. Párszor keverjük meg, így a lisztes rész nem kaphat le.
Tálaláskor zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
A körethez burgonyát, rizst vagy tésztát is adhatunk.