A legkönnyebb omlós csirkemell basmati rizzsel.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, könnyű és egészséges csirkemell.
Hozzávalók : 4 adag
Elkészítési idő: 1 óra körettel együtt.
60 dkg csirkemell filé
3 db tojásfehérje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
5 evőkanál étkezési keményítő (dr,Oetker)
4 dl napraforgó olaj
A körethez:
1 bögre basmati rizs vagy jázmin rizs,
2 evőkanál olaj,
2 bögre forró víz vagy levesalaplé.
A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk.
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk.
A csirkemell szeleteket a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A basmati rizs az egyik legfinomabb rizsfajta, amikor rizsköretről van szó. A rostjai segítenek csökkenteni a koleszterin- és a vércukorszintet.
A rizst a forró olajon pár percig keverem, majd a forró levesalaplével, vagy vízzel felöntöm.
Amikor a levét beitta, (kb. 10 perc) , a gázt lezárom, a fedőre 1 réteg konyharuhát és két réteg törülközőt teszek, így pihentetem 45 percig. Amikor kész, villával átforgatom, fantasztikusan pergős lesz így a köret.
Készíthetünk mártást is a csirkéhez, most jégsalátát választottam.